MENÜ
Lady Nairi honlapja
„Te jól tudod, a költő sose lódít, az igazat mondd, ne csak a valódit!” József Attila

Paulo Coelho-idézetek

 

"Ha az ember igazán akar valamit, az egész Mindenség összefog, hogy képes legyen az álmát valóra váltani."


"A szem megmutatja a lélek erejét."


"... a szél mindenről tud. Röpül a világban, sehol sem születik, és sehol sem hal meg."

 

"Mindannyian felelősek vagyunk azért, amit érzünk, és soha nem hibáztathatjuk a másikat emiatt.

Sokszor éreztem magam megsebezve, amikor elvesztettem azokat a férfiakat, akikbe szerelmes voltam. De ma már biztos vagyok benne, hogy senki sem veszíthet el senkit, mert senki nem is birtokolhat senkit.

Ez az igazi szabadság megtapasztalása: bírni a legfontosabb dolgot a világon, anélkül, hogy birtokolnánk."

 

"... a változások akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba."


"... az önmegismerés legjobb módja, ha megtudjuk, mások milyennek látnak minket."

"Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszíti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább."

"... a változások, amiket a sors idéz elő az emberekben, kedvezőek, csak meg kell tudni fejteni, ami bennünk rejlik."


"Amikor táncolsz, megengedheted magadnak azt a fényűzést, hogy önmagad légy."


"... nem magányra vagyunk teremtve, és akkor ismerhetjük meg magunkat igazán, amikor meglátjuk magunkat a másik ember szemében."

 

"... tovább egyengetem az útját, mások is megtudják, hogy becsületes ember, és ők is tesznek a számlájára - soha nem pénzt, mindig kapcsolatokat, mert ez a világ kapcsolatokból áll, semmi másból."

 

"... az emberek mindig elhiszik, amit el akarnak hinni..."

 

"A keserű embernek rövid időn belül nem maradnak vágyai. Sem élni, sem meghalni nincs kedve - és ez a legnagyobb baj."

 

"- Mi az az igazi Én? ...

...

- Az, ami valóban te vagy, nem pedig az, amit csináltak belőled."

 

"A zene elvezette egy másik világba: kiürítette az elméjét, és nem gondolt semmire, csak VOLT. Átadta magát a szemlélődésnek, csak nézte a rózsát, és meglátta önmagát, amilyen valójában..."

 

"Rengeteg hibát elkövethetünk az életben. Egyet nem: amelyik tönkretesz."

 

"Csak két tiltott dolog létezik: az egyiket az emberi törvény, a másikat az isteni törvény tiltja."

 

"Mindig van valaki, aki pontosan arra vágyik, amire te."

 

"Annyi dolgom van még. Csupa olyan dolog, amit halogattam, amikor még azt hittem, hogy az élet örökkévaló, később pedig, amikor azt hittem, hogy az életnek semmi értelme, már nem érdekeltek."


"Mindannyian a saját világunkban élünk. De ha fölnézel az égboltra, láthatod, ahogy a csillagok, ezek a kis külön világok, együtt csodálatos csillagképeket, naprendszereket, galaxisokat alkotnak."

 

"... minden ember egyszeri és megismételhetetlen - a tulajdonságaival, az ösztöneivel, az örömeivel és a kalandjaival együtt. A társadalom kialakít egyfajta kollektív magatartásnormát - és senki nem kérdezi, miért pont így kell viselkedni. Az emberek elfogadják, és kész..."

 

"Lelkem legrejtettebb zugában még élt az igazi énem, aki hitt az álmokban."

 

"Kinyitottam hát az ablakot, és vele együtt a szívemet. A szobát elárasztotta a napfény, a szívemet pedig elárasztotta a szerelem."

 

"Boldoggá teszel. És a boldogság különös dolog: ha megosztjuk másokkal, megsokszorozza önmagát."

 

"Az agynak mindig szüksége van valamire, amivel elfoglalhatja magát."

 

"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."


"Ekkor átnyújtotta a papírlapokat és a tollat.

- Írjon le mindent, amit érez. Tépje ki a lelkéből, tegye ide a papírra, és aztán dobja el."

 

"A harcos... kihasználja a lehetőséget hibáinak kijavítására, hiszen a többi ember a legjobb tükör."

 

"A harcos tudja, hogy bizonyos pillanatok megismétlődnek."

 

"Mindannyiunk lelkében él egy angyal és egy ördög... "

 

"A harcos nem próbál másnak látszani, mint amilyen."

 

"Az igazi társak mindig mellette állnak, a nehéz és az örömteli percekben egyaránt."

 

"A múltbéli fájdalom hajtja a fény harcosát."

 

"A harcos ismeri a szavak hatalmát."

 

"A fény harcosa tudja, mi az, amiért érdemes harcolni."

 

"Te viszont szomorú vagy. Ez azt jelzi, hogy még él a lelked."

 

"Az emberi természet lényegéről: Fölfedeztem, hogy amint lehetőségünk nyílik engedni a kísértésnek, nyomban engedünk. Minden emberi lény kész rosszat cselekedni, csak a körülményektől függ, hogy valóban meg is teszi-e."

 

"... vannak jó és rossz emberek, ... állandó küzdelem folyik a lelkünkben, és bármelyik fél győzhet."

 

"De még ennél is rosszabb, hogy rádöbbent, mennyi keserűséget cipel magával éjjel-nappal, az erdőbe, a munkahelyére, a rövid találkákra és a hosszú magányba."

 

"Mert ő megértette, hogy egy aprócska részlet is - bármilyen ártalmatlannak tűnik is - tönkretehet mindent."

 

"A nagy változások mindig olyankor történnek, amikor a legkevésbé várjuk őket: a földrengés hegyeket építhet, a villám agyonsújthatja a fát, amely már készült a tavaszi újjászületésre..."

 

"Ha valamit el akar érni, először is legyen tisztában vele, mit is akar pontosan, tartsa nyitva szemét, és koncentráljon erősen. Senki nem éri el a célját, ha csukva van a szeme."

 

"Egy német filozófus azt mondta egyszer: még Istennek is megvan a maga pokla: a szeretet, amit az emberek iránt érez."

 

"Tárd ki a szíved, és hallgasd meg, mit súg. Kövesd az álmaidat, mert csak az tanúsíthatja az Isten dicsőségét, aki nem szégyenkezik önmaga előtt."

 

"Az, hogy választunk egy utat, azt jelenti, hogy a többit elhagyjuk - aki megpróbál követni minden lehetséges utat, a végén mindegyiket elveszíti."

 

"Azt tartják, hogy csak a hattyúk hűségesek egymáshoz, de még ez sem igaz. Egyetlen faj létezik az állatvilágban, amely nem követ el házasságtörést: egy amőbafaj, a Diplozoon paradoxum. A két egyed ugyanis még fiatalon találkozik egymással, és a testük egyetlen szervezetté egyesül. Minden más faj képes a hűtlenségre."

David Barabashnak egy megállapítása

 

"Akárhányszor meghal egy ember, az univerzum egy része elpusztul. Mindaz, amit ez az ember érzett, átélt, megcsodált, eltűnik vele együtt, valahogy úgy, mint a könnyek az esőben."

 

"... vannak pillanatok, amikor az élet bizonyos embereket elválaszt egymástól, csak azért, hogy mindketten megértsék, milyen sokat jelentenek egymásnak."

 

"Mindegyikük azt gondolta, hogy az álma megvalósítható, hogy egy napon majd fölismerik a tehetségét, amíg rá nem döbbent, hogy ebben a közegben egyetlen varázsszó létezik: "kapcsolatok"."

 

"Azon a pályaudvaron akkor megállt az idő. Az emberek megmerevedtek, a zajok elnémultak, a szél elállt, a cigarettafüst megdermedt a levegőben, minden fény kialudt - kivéve azét a két szempárét, amelyik egymásra szegeződött és jobban ragyogott, mint valaha."

 

"A nő arcán sem elégedettség, sem elégedetlenség nem tükröződik - ez a lehető legrosszabb."

 

"... senki nem jut messzire, ha megfeledkezik azokról, akik mellette álltak a nehéz időkben. És senkinek nem kell észben tartania, hogy segített valakinek vagy neki segített valaki... "

 

"Az élet sokféleképpen próbára tudja tenni az ember kitartását: vagy azzal, hogy nem történik semmi, vagy azzal, hogy minden egyszerre történik."

 

"... azok az emberek, akik sokáig éltek együtt, megérzik egymás jelenlétét, akkor is, ha nem tudják pontosan, hogy hol van a másik."

 

"Olyan könnyű meghalni. Bár az emberi szervezet a teremtés egyik legjobban tervezett mechanizmusa, elég egy kis ólomlövedék, ami bizonyos sebességgel becsapódik, itt-ott roncsol egy kicsit, és kész."

 

" - És miért akarsz mágiát tanulni? - tudakolta.

- Hogy választ találjak életem bizonyos kérdéseire. Hogy megismerjem az okkult erőket. És hogy esetleg elutazzak a múltba és a jövőbe.

...

- Nem gondolod, hogy kissé fiatal vagy?

- Huszonegy éves vagyok - mondta Brida. - Ha most akarnék elkezdeni balettozni, túl öregnek tartanának."

 

" - Szeretlek, Lorens.

És Brida azért szorított, hogy ebben a fiúban, aki annyi mindent tud a csillagok fényéről, legyen egy kicsi abból, aki valaha ő volt."

 

"A következő két hónapban Wicca bevezette Bridát a boszorkányság első misztériumaiba. Szerinte a nők gyorsabban tanulnak ilyen téren, mint a férfiak, mert a testükben minden hónapban lezajlik a természet egész körforgása: a születés, az élet és a halál. "A Hold Ciklusa" - mondta."

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 
 


 

Asztali nézet